Pilates

Pilates is een body & mind training waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Deze trainingsmethode uit het begin van de vorige eeuw is over de hele wereld uitgegroeid tot een ware hype.

Na de warming up worden alle oefeningen op de mat uitgevoerd. De kracht zit vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied. De nadruk ligt op een vloeiende ademhaling en de juiste balans tussen kracht, soepelheid en concentratie. Het is als het ware “back to basic”, of zoals Joseph Pilates het noemde: “de kunst van de spierbeheersing”.

In plaats van losse spieren worden hele spierketens getraind, spieren die met elkaar verbonden zijn. Door de spieren bewust aan te spannen neemt de belastbaarheid van het lichaam toe en is men minder blessuregevoelig. De wervelkolom wordt soepel en sterk door het actief inschakelen van rug-en buikspieren. Pilates verbetert de lichaamshouding, spieren worden leniger en actiever wat weer zorgt voor een hoger calorieverbruik in het dagelijks leven. Gewrichten worden soepeler en flexibel, de kans op gewrichtsklachten neemt af. Niet voor niets verwijzen fysiotherapeuten patiënten steeds vaker door naar Pilates.

Pilates is goed te combineren met andere sporten, geschikt voor alle leeftijden en in het bijzonder voor mensen met rug-en nekklachten, mensen met een zittend beroep die gezond willen blijven, sporters die hun prestatie willen verbeteren en mensen die een gestroomlijnder lichaam willen.

Wil je het een keer gratis proberen? Klik dan hier!

Cookie instellingen