Massage

Sinds enkele jaren kunt u ook bij sportcentrum Life Style terecht voor sportmassage door goed opgeleide en ervaren sportmasseurs.

Sportmassage

Sportmassage is een massage speciaal ontwikkeld voor sporters. Het bevordert het herstel, voorkomt sportblessures en draagt bij tot een meer effectieve training en betere sportprestaties. Sportmassage kan op verschillende momenten worden toegepast:

  • een of enkele dagen na een training of wedstrijd
  • voorafgaand of na een sportieve activiteit als deel van de warming-up of cooldown
  • als een moment van prettige ontspanning evt. bij spanningen en stress

 

Door training en het leveren van sportieve prestaties loopt het lichaam schade op. Spieren spannen zich tijdens het leveren van prestaties aan. Ze leveren kort of langdurig kracht en zijn onderhevig aan rek. Het band en peesapparaat geleidt bewegingen en vangt krachten op. Met sportmassage wordt het lichaam geholpen bij het herstel zodat het steeds beter kan presteren.

Wat zijn de effecten van herstel massage

Het belangrijkste effect is afname van spierspanning. Hierdoor zal de doorbloeding van het lichaam toenemen en kunnen bouwstoffen worden afgevoerd. Vochtophoping als gevolg van spierschade zal beter afgevoerd kunnen worden. Een sportmasseur is meestal in staat om aan de hand van de toestand van het spierweefsel de vorm van de sporter vast te stellen. Zo is het mogelijk dat een masseur aan de tonus van het spierweefsel, in combinatie met andere symptomen een overtrainingstoestand op het spoor kan komen. Mede door massages kan een overtraining verholpen worden.

Voor leden geldt er een korting op de tarieven voor 30 en 60 minuten.
Voor meer informatie over de prijzen of een afspraak, bel naar: 0515-424251.

 

Cookie instellingen