Cardiotraining

Cardio is een afkorting van cardiovasculair wat eigenlijk niet meer betekent dan 'met betrekking tot hart en bloedvaten’. Cardio training is een vorm van training die gericht is op het verhogen van de hartslag voor een langere periode. Dit kan op verschillende manieren, wat uiteraard ook betekent dat het verschillende effecten op het lichaam kan hebben.

De keuze voor het type cardiotraining is afhankelijk van de doelstelling die je hebt. Wil je een langere periode aaneengesloten kunnen hardlopen of wil je juist veel herhaaldelijke sprints kunnen volbrengen zoals in vele spelsporten noodzakelijk is. Dit kan betekenen dat je in een bepaalde "hartslagzone" blijft trainen of dat je kiest voor "intervaltraining".

Met behulp van onze geavanceerde trainingsapparatuur (fiets, loopband, roeier, crosswalker) kunnen wij uw training afstemmen op uw doelstelling en u hiermee effectief resultaat laten behalen. Tevens kunnen wij iedereen voorzien van hartslagbanden voor continue hartslagmeting zodat u zeer precies kunt trainen!

Deze vorm van lichaamstraining is zeer geschikt voor zowel jong als oud.

Meer informatie

Cookie instellingen